Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) icon

Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.)


Скачать 77.32 Kb.
НазваниеТема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.)
Размер77.32 Kb.
ТипДокументы

Семінарське заняття № 1


Розділ І Готельний бізнес: розвиток та класифікація


Тема 1. Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.)

План.

  1. Місце готельного господарства в сфері туризму.

  2. Аналіз сучасного стану та тенденції розвитку світового

готельного господарства.

  1. Міжнародні готельні ланцюги.

  2. Готельні ланцюги України.





Питання та завдання для самоконтролю.


  1. Проаналізуйте сучасний стан готельного господарства на Україні.

  2. Назвіть готелі міста Києва категорії 4-5*.

  3. Назвіть заклади розміщення які входять до внутрішнього готельного ланцюгу України.

  4. Назвіть світові готельні ланцюги які функціонують на території Україні.

  5. Проаналізуйте пріоритетні напрямки розвитку готельного господарства на Україні.

  6. Назвіть найбільші готельні ланцюги світу.



Теми рефератів.

  1. Сучасний стан готельного господарства на Україні.

  2. Готелі категорії 3*міста Києва.

  3. Готелі категорії 4*міста Києва.

  4. Готелі категорії 5*міста Києва.

  5. Світові готельні бренди, що функціонують на території Києва.

  6. Світові готельні асоціації, їх діяльність.

  7. Перспективи розвиту готельного господарства на Україні.

  8. Фактори, що впливають на стан готельного господарства на Україні.

  9. Готельний ланцюг України. Основні функції управлінської компанії «Прем»єр Інтернешенел ЛТД».

  10. Світові готельні ланцюги, що функціонують на території України.

  11. Розвиток мережі малих підприємств на Україні. Діяльність асоціації малих готелів та апартаментів України.

  12. Діяльність Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації.

  13. Історія розвитку готельних мереж.

  14. Найкращі готельні ланцюги та самі незвичайні готелі.

  15. Компанія Accor, основні напрамки діяльності.

  16. Готельний ланцюг Marriot International.

  17. Діяльність готельного ланцюгу ITT Sheraton Corp.

  18. Діяльність готельного ланцюгу Choise hotel Internetional

  19. Діяльність готельного ланцюгу Best Western Internetional.

  20. Діяльність готельного ланцюгу Holiday Inn World wade.

  21. Діяльність готельного ланцюгу Hospitaliti Franchise Sistem Blenstone Part.

  22. Діяльність готельного ланцюгу Hilton Hotel Corp.

  23. Діяльність готельного ланцюгу Promus Corp.

  24. Діяльність готельного ланцюгу Carlson Hospitality World wade.

  25. Діяльність готельного ланцюгу Six Continents Hotel

  26. Діяльність готельного ланцюгу Global Hyatt Corp.

  27. Діяльність готельного ланцюгу Starwood Hotels.

  28. Основні питання та завдання Конфедерації Національних асоціацій готелів та ресторанів (ХОТРЕК).

  29. Франчайзинг в готельному бізнесі.

  30. Тенденції розвитку готельної справи в світі.


Література:

Базова: 2,4

Допоміжна: 1-4,8,9

Інформаційні ресурси: 1-7


Семінарське заняття № 2


Розділ І Готельний бізнес: розвиток та класифікація


Тема: Класифікація закладів розміщення (2год.)


План.


  1. Структура ринку засобів розміщення.

  2. Критерії класифікації закладів розміщення.

  3. Класифікація засобів розміщення за рівнем комфорту в Україні та в світі.

  4. Типізація готельних номерів.

  5. Вимоги до технічного оснащення номерів різних типів.


Питання та завдання для самоконтролю.


  1. Назвіть основні та додаткові заклади розміщення.

  2. Дайте визначення поняттям «готель», «агроготель», «база відпочинку», «флотель», «ботель», «готельно-офісний центр», «дитячий табір», «кемпінг», «мотель», «гірський притулок», «акватель», «готель-резиденція» та ін.

  3. Назвіть критерії, за якими класифікують заклади розміщення.

  4. Назвіть світові системи класифікації закладів розміщення за рівнем комфорту.

  5. Назвіть, яким чином гармонізовано критерії до готельної класифікації.

  6. Охарактеризуйте типізацію готельних номерів та зазначте вимоги до якості устаткування та оснащення номерів в готелях різних категорій.


Література:

Нормативно-правова: 2, 3,4

Базова: 2, 3,4

Допоміжна: 5,6,7,11,13

Інформаційні ресурси: 2, 4


^

Варіант №І відповіді


№1

Оберіть правильну відповідь:


Готель, розташований у сільській місцевості, який має умови сільськогосподарської діяльності під час відпочинку:


а) акватель

б) агроготель

в) база відпочинку


№2

^ Оберіть правильну відповідь:


Аналогічний готелю засіб розміщення з мінімальними зручностями, зазвичай сезонного характеру, розташований у рекреаційній зоні, який забезпечує умови для відпочинку:


а) готельно-офісний центр

б) дитячий табір

в) база відпочинку


№3

Оберіть правильну відповідь:


Готель цілорічного функціонування, розміщений на невеликому за розміром плавзасобі, який має умови для швартування і технічного обслуговування засобів водного транспорту:


а) гостьовий будинок

б) ботель

в) кемпінг


№4

^ Оберіть правильну відповідь:


Готель, частина приміщень якого не є номерним фондом, а спеціально обладнана і використовується як офіси:


а) готельно-офісний центр

б) кемпінг

в) гуртожиток


№5

^ Оберіть правильну відповідь:


Засіб розміщення, як правило, сезонного функціонування для активного відпочинку та оздоровлення дітей у регламентованому режимі:


а) дитячий табір

б) гуртожиток

в) гостьовий будинок


№6

^ Оберіть правильну відповідь:


Засіб розміщення на огородженій території, де розміщення забезпечують у котеджах або бунгало, або надають місце для розташування наметів, та забезпечується місце для автомобіля:


а) мотель

б) кемпінг

в) клуб – готель


№7

^ Оберіть правильну відповідь:


Готель, розташований за межами міста вздовж автошляху, як правило в одно-двоповерховій будівлі або в частині будівлі з окремим входом, який має умови для паркування й технічного обслуговування автомобілів:


а) мотель

б) кемпінг

в) клуб – готель


№8

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель, облаштований на кораблі, вилученому з експлуатації як транспортний засіб і який перебуває на стаціонарній стоянці.

а) акватель

б) кемпінг

в) агроготель


№9

^ Оберіть правильну відповідь:


Засіб розміщення, розташований у віддаленій гірській місцевості на туристичному маршруті з активними способами пересування, призначений для короткотермінового перебування та відпочинку:


а) гірський притулок;

б) флотель

в) молодіжний готель (хостел)


№10

^ Оберіть правильну відповідь:


Спеціально обладнане комфортабельне судно, яке використовується як плавучий готель, в якому забезпечують надання послуг активного відпочинку, може мати умови для проведення конгрес-заходів:


а) молодіжний готель

б) ботель

в) флотель


Відповіді ІІ варіант


№1

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель, розташований у будівлі, яка є історико-архітектурною пам”яткою палацової або замкової архітектури:


а) мотель

б) палац-готель

в) готель-резиденція


№2

^ Оберіть правильну відповідь:


Готель-люкс закритого типу, призначений для обслуговування державний посадових осіб


а) палац-готель

б) готель-резиденція

в) конгрес-центр; бізнес центр


№3

^ Оберіть правильну відповідь:


Готель, який має умови для організування та проведення конгрес-заходів


а) курортний готель

б) конгрес-готель

в) круїзне судно


№4

^ Оберіть правильну відповідь:

Мобільний автопричіп, обладнаний для розміщення туристів та приготування їжі


а) караван

б) котедж

в) дача


№5

^ Оберіть правильну відповідь:

Твердження що до основний засобів розміщення відносяться мотелі та готелі

а) Правильне

б) Неправильне


№6

^ Оберіть правильну відповідь:


Твердження, що нетрадиційні засоби розміщення надають широкий спектр послуг

а) Правильне

б) Неправильне


№7

Оберіть правильну відповідь:


Невеликий готель, розташований в горах в живописній гірській місцевості на туристичному маршруті в найбільш привабливому для відпочинку місці та має необхідне спорядження для літнього та зимового відпочинку


а) альпотель

б) караван-будинок

в) флайтель


№8

^ Оберіть правильну відповідь:

Заміський засіб розміщення із однієї або кількох кімнат для тимчасового проживання однієї чи кількох сімей або осіб з окремими входами для кожної з них

а) караван

б) котедж

в) сільський будинок


№9

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель розташований за містом та призначений для обслуговування автотуристів


а) ділового призначення

б) транзитний

в) курортний


№10

^ Оберіть правильну відповідь:


Обладнаний засіб розміщення, виготовлений з легких будівельних матеріалів, оснащений інвентарем для самостійного приготування їжі:

а) бунгало

б) флотель

в) котедж


^

І варіант


№1

Оберіть правильну відповідь:

Готель, розташований у сільській місцевості, який має умови сільськогосподарської діяльності під час відпочинку:


а) акватель

б) агроготель

в) база відпочинку


№2

^ Оберіть правильну відповідь:

Аналогічний готелю засіб розміщення з мінімальними зручностями, зазвичай сезонного характеру, розташований у рекреаційній зоні, який забезпечує умови для відпочинку:


а) готельно-офісний центр

б) дитячий табір

в) база відпочинку


№3

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель цілорічного функціонування, розміщений на невеликому за розміром плавзасобі, який має умови для швартування і технічного обслуговування засобів водного транспорту:


а) гостьовий будинок

б) ботель

в) кемпінг


№4

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель, частина приміщень якого не є номерним фондом, а спеціально обладнана і використовується як офіси:


а) готельно-офісний центр

б) кемпінг

в) гуртожиток


№5

^ Оберіть правильну відповідь:

Засіб розміщення, як правило, сезонного функціонування для активного відпочинку та оздоровлення дітей у регламентованому режимі:


а) дитячий табір

б) гуртожиток

в) гостьовий будинок


№6

^ Оберіть правильну відповідь:

Засіб розміщення на огородженій території, де розміщення забезпечують у котеджах або бунгало, або надають місце для розташування наметів, та забезпечується місце для автомобіля:

а) мотель

б) кемпінг

в) клуб – готель


№7

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель, розташований за межами міста вздовж автошляху, як правило в одно-двоповерховій будівлі або в частині будівлі з окремим входом, який має умови для паркування й технічного обслуговування автомобілів:


а) мотель

б) кемпінг

в) клуб – готель


№8

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель, облаштований на кораблі, вилученому з експлуатації як транспортний засіб і який перебуває на стаціонарній стоянці.

а) акватель

б) кемпінг

в) агроготель


№9

^ Оберіть правильну відповідь:

Засіб розміщення, розташований у віддаленій гірській місцевості на туристичному маршруті з активними способами пересування, призначений для короткотермінового перебування та відпочинку:


а) гірський притулок

б) флотель

в) молодіжний готель (хостел)


№10

^ Оберіть правильну відповідь:

Спеціально обладнане комфортабельне судно, яке використовується як плавучий готель, в якому забезпечують надання послуг активного відпочинку, може мати умови для проведення конгрес-заходів:


а) молодіжний готель

б) ботель

в) флотель


^

ІІ варіант


№1

Оберіть правильну відповідь:

Готель, розташований у будівлі, яка є історико-архітектурною пам’яткою палацової або замкової архітектури:


а) мотель

б) палац-готель

в) готель-резиденція


№2

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель-люкс закритого типу, призначений для обслуговування державний посадових осіб


а) палац-готель

б) готель-резиденція

в) конгрес-центр; бізнес центр


№3

^ Оберіть правильну відповідь:


Готель, який має умови для організування та проведення конгрес-заходів


а) курортний готель

б) конгрес-готель

в) круїзне судно


№4

^ Оберіть правильну відповідь:

Мобільний автопричіп, обладнаний для розміщення туристів та приготування їжі


а) караван

б) котедж

в) дача


№5

^ Оберіть правильну відповідь:

Твердження що до основний засобів розміщення відносяться мотелі та готелі

а) Правильне

б) Неправильне


№6

^ Оберіть правильну відповідь:


Твердження, що нетрадиційні засоби розміщення надають широкий спектр послуг

а) Правильне

б) Неправильне


№7

^ Оберіть правильну відповідь:

Невеликий готель, розташований в горах в живописній гірській місцевості на туристичному маршруті в найбільш привабливому для відпочинку місці та має необхідне спорядження для літнього та зимового відпочинку


а) альпотель

б) караван-будинок

в) флайтель


№8

^ Оберіть правильну відповідь:

Заміський засіб розміщення із однієї або кількох кімнат для тимчасового проживання однієї чи кількох сімей або осіб з окремими входами для кожної з них

а) караван

б) котедж

в) сільський будинок


№9

^ Оберіть правильну відповідь:

Готель розташований за містом та призначений для обслуговування автотуристів


а) ділового призначення

б) транзитний

в) курортний


№10

^ Оберіть правильну відповідь:


Обладнаний засіб розміщення, виготовлений з легких будівельних матеріалів, оснащений інвентарем для самостійного приготування їжі:

а) бунгало

б) флотель

в) котедж


Критерії оцінювання виконання тестових завдань.

Кожний варіант складається з простих та складних тестових завдань. Рівень роботи (тестові завдання) оцінюється за чотирибальною шкалою: „відмінно”, „добре”, „задовільно”, „незадовільно”.

^ Критерії оцінювання тестових завдань:

Кількість набраних балів є підставою для оцінювання тестування за чотирибальною шкалою:

  • оцінка „5 (відмінно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 85%-100% тестових питань.

  • оцінка „4 (добре)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 75%-84% тестових питань.

  • оцінка „3 (задовільно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 57%-74% тестових питань.

  • оцінка „2 (незадовільно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 0%-56% тестових питань.


^ Тема: Класифікація засобів розміщення (індивідуальні та колективні засоби розміщення).


І варіант

ІІ варіант

1

Б

1

Б

2

В

2

Б

3

Б

3

Б

4

А

4

А

5

А

5

А

6

Б

6

Б

7

А

7

А

8

А

8

Б

9

А

9

Б

10

В

10

А


^ Критерії оцінювання:

6-5 балів – 5 відмінно

4 бали – 4 добре

3 бали – 3 задовільно

2 бали і більше – 2 незадовільно


Тестові завдання з навчальної дисципліни «Організація обслуговування туристів в готелях»

Тема «Вивчення Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів»

І варіант


№ 1

^ Оберіть правильну відповідь:

Національний стандарт України. Послуги туристичні. Класифікація готелів. встановлює: А. Класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення

В. Терміни та визначення обов`язкові для застосування в усіх категоріях готелів

С. Відносини між споживачами готельних послуг та готелем


№ 2

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в закладах розміщення має бути опалення що забезпечує температуру у межах:

А. 18 – 24С

В. 18-22С

С. 18- 20С


№ 3

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути гаряче і холодне водопостачання:

^ А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 4

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути електропостачання:

^ А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 5

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути телефонний зв`язок:

А. В номерах люкс

^ В. В усіх номерах

С. В номерах високої типізації


№ 6

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях категорію готелю зазначають:

А. На вивісці готелю та рекламних документах

В. На квитанціях та реєстрацій картці гостя

^ С.Всі відповіді вірні


№ 7

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях, що займають частину приміщення:

А. Має бути окремий вхід

В. Достатньо вивіски над входом

^ С. Має вивіску над входом та окремий вхід


№8

Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна та рушників повинні бути якісні, без пошкоджень відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

^ С. 1*


№9

Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою або витканою емблемою відповідає категорії готелю:

^ А. 5*

В. 3*

С. 1*


№10

Оберіть правильну відповідь:

Меблі та оснащення можуть бути з матеріалів середньої вартості, але добре оформлені, відповідати єдиному стилю відповідає категорії готелю:

А. 5*

^ В. 3*

С. 1*


№11

Оберіть правильну відповідь:

Меблі випущені серійно, справні, функційні відповідають категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

^ С. 1*


№12

Оберіть правильну відповідь:

Будинок готелю повинен органічно вписуватись в архітектурний ансамбль вулиці, фасади в чітко вираженому архітектурному стилі – відповідає категорії готелю:

А. 3-2*

В. 4-5*

С. 1-2*


Тестові завдання з навчальної дисципліни «Організація обслуговування туристів в готелях»

Тема «Вивчення Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів»

І варіант

№ 1

^ Оберіть правильну відповідь:

Національний стандарт України. Послуги туристичні. Класифікація готелів. встановлює: А. Класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення

В. Терміни та визначення обов`язкові для застосування в усіх категоріях готелів

С. Відносини між споживачами готельних послуг та готелем


№ 2

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в закладах розміщення має бути опалення що забезпечує температуру у межах:

А. 18 – 24С

В. 18-22С

С. 18- 20С


№ 3

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути гаряче і холодне водопостачання:

А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 4

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути електропостачання:

А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 5

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути телефонний зв`язок:

А. В номерах люкс

В. В усіх номерах

С. В номерах високої типізації


№ 6

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях категорію готелю зазначають:

А. На вивісці готелю та рекламних документах

В. На квитанціях та реєстрацій картці гостя

С.Всі відповіді вірні


№ 7

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях, що займають частину приміщення:

А. Має бути окремий вхід

В. Достатньо вивіски над входом

С. Має вивіску над входом та окремий вхід


№8

^ Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна та рушників повинні бути якісні, без пошкоджень відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№9

^ Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою або витканою емблемою відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№10

^ Оберіть правильну відповідь:

Меблі та оснащення можуть бути з матеріалів середньої вартості, але добре оформлені, відповідати єдиному стилю відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№11

^ Оберіть правильну відповідь:

Меблі випущені серійно, справні, функційні відповідають категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№12

^ Оберіть правильну відповідь:

Будинок готелю повинен органічно вписуватись в архітектурний ансамбль вулиці, фасади в чітко вираженому архітектурному стилі – відповідає категорії готелю:

А. 3-2*

В. 4-5*

С. 1-2*


Тестові завдання з навчальної дисципліни «Організація обслуговування туристів в готелях»

Тема «Вивчення Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів»

ІІ варіант

№1

^ Оберіть правильну відповідь:

Меблі випущені серійно, справні, функційні відповідають категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№2

Оберіть правильну відповідь:

Будинок готелю повинен органічно вписуватись в архітектурний ансамбль вулиці, фасади в чітко вираженому архітектурному стилі – відповідає категорії готелю:

А. 3-2*

^ В. 4-5*

С. 1-2*


№ 3

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях категорію готелю зазначають:

А. На вивісці готелю та рекламних документах

В. На квитанціях та реєстрацій картці гостя

^ С.Всі відповіді вірні


№ 4

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях, що займають частину приміщення:

А. Має бути окремий вхід

В. Достатньо вивіски над входом

^ С. Має вивіску над входом та окремий вхід


№5

Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна та рушників повинні бути якісні, без пошкоджень відповідає категорії готелю:

^ А. 1*

В. 3*

С. 5*


№ 6

Оберіть правильну відповідь:

Національний стандарт України. Послуги туристичні. Класифікація готелів. встановлює: А. Терміни та визначення обов`язкові для застосування в усіх категоріях готелів

^ В. Класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення

С. Відносини між споживачами готельних послуг та готелем


№ 7

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в закладах розміщення має бути опалення що забезпечує температуру у межах:

А. 18 – 24С

В. 18- 20С

С. 18-22С


№ 8

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути гаряче і холодне водопостачання:

^ А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 9

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути електропостачання:

^ А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№10

Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою або витканою емблемою відповідає категорії готелю:

А. 1*

В. 3*

^ С. 5*


№11

Оберіть правильну відповідь:

Меблі та оснащення можуть бути з матеріалів середньої вартості, але добре оформлені, відповідати єдиному стилю відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 1*

^ С. 3*


№ 12

Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути телефонний зв`язок:

А. В номерах люкс

В. В номерах високої типізації

^ С. В усіх номерах


Тестові завдання з навчальної дисципліни «Організація обслуговування туристів в готелях»

Тема «Вивчення Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів»

ІІ варіант

№1

^ Оберіть правильну відповідь:

Меблі випущені серійно, справні, функційні відповідають категорії готелю:

А. 5*

В. 3*

С. 1*


№2

^ Оберіть правильну відповідь:

Будинок готелю повинен органічно вписуватись в архітектурний ансамбль вулиці, фасади в чітко вираженому архітектурному стилі – відповідає категорії готелю:

А. 3-2*

В. 4-5*

С. 1-2*


№ 3

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях категорію готелю зазначають:

А. На вивісці готелю та рекламних документах

В. На квитанціях та реєстрацій картці гостя

С.Всі відповіді вірні


№ 4

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях, що займають частину приміщення:

А. Має бути окремий вхід

В. Достатньо вивіски над входом

С. Має вивіску над входом та окремий вхід


№5

^ Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна та рушників повинні бути якісні, без пошкоджень відповідає категорії готелю:

А. 1*

В. 3*

С. 5*


№ 6

^ Оберіть правильну відповідь:

Національний стандарт України. Послуги туристичні. Класифікація готелів. встановлює: А. Терміни та визначення обов`язкові для застосування в усіх категоріях готелів

В. Класифікацію готелів та аналогічних засобів розміщення

С. Відносини між споживачами готельних послуг та готелем


№ 7

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в закладах розміщення має бути опалення що забезпечує температуру у межах:

А. 18 – 24С

В. 18- 20С

С. 18-22С


№ 8

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути гаряче і холодне водопостачання:

А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№ 9

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути електропостачання:

А. Цілодобово

В. з 08 до 24 години

С. з 06 до 24 години


№10

^ Оберіть правильну відповідь:

Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою або витканою емблемою відповідає категорії готелю:

А. 1*

В. 3*

С. 5*


№11

^ Оберіть правильну відповідь:

Меблі та оснащення можуть бути з матеріалів середньої вартості, але добре оформлені, відповідати єдиному стилю відповідає категорії готелю:

А. 5*

В. 1*

С. 3*


№ 12

^ Оберіть правильну відповідь:

Згідно Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів в готелях має бути телефонний зв`язок:

А. В номерах люкс

В. В номерах високої типізації

С. В усіх номерах


Критерії оцінювання виконання тестових завдань.

Кожний варіант складається з простих та складних тестових завдань. Рівень роботи (тестові завдання) оцінюється за чотирибальною шкалою: „відмінно”, „добре”, „задовільно”, „незадовільно”.

^ Критерії оцінювання тестових завдань:

Кількість набраних балів є підставою для оцінювання тестування за чотирибальною шкалою:

  • оцінка „5 (відмінно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 85%-100% тестових питань.

  • оцінка „4 (добре)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 75%-84% тестових питань.

  • оцінка „3 (задовільно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 57%-74% тестових питань.

  • оцінка „2 (незадовільно)” ставиться, якщо студент відповів правильно на 0%-56% тестових питань.


^ Тема: Вивчення Національного стандарту України. Послуги туристичні. Класифікація готелів.


І варіант

ІІ варіант

1

А

1

С

2

В

2

В

3

А

3

С

4

А

4

С

5

В

5

А

6

С

6

В

7

С

7

С

8

С

8

А

9

А

9

А

10

В

10

С

11

С

11

С

12

В

12

С


^ Критерії оцінювання:

12 -11 балів – 5 відмінно

10- балів – 4 добре

9-8 балів – 3 задовільно

7 і менше балів – 2 незадовільно


Семінарське заняття № 3

Розділ ІІ. Організація обслуговування споживачів готельних послуг


Тема: Організація роботи служби приймання та обслуговування в готелі (2год.)


План.

  1. Структура СПО.

  2. Функції служби приймання та обслуговування в готелі.

  3. Основні та обслуговуючі технологічні цикли, що здійснюються в службі СПО.


Питання та завдання для самоконтролю.


  1. Від яких факторів залежить структура та склад служби СПО?

  2. Назвіть документи якими керуються в своїй роботі працівники СПО.

  3. Назвіть функціональні обов`язки працівників СПО.

  4. Назвіть функції служби СПО та розкрийте їх зміст.



Література:

Нормативно-правова: 5

Базова: 1-5

Допоміжна: 9,10


_____________________________(група)

_________________________________________________(ПІП)


Термін проживання

Кількість діб

01.12.10 о 14.00 – 04.12.10 о 19.00




05.12.10 о 10.00 – 09.12.10 о 18.30




07.12.10 о 09.00 – 12.12.10 о 14.00




10.12.10 о 12.00 – 14.12.10 о 21.40




14.12.10 о 10.00 – 18.12.10 о 15.00





Ранній заїзд – безоплатно

Пізній виїзд – до 21.00


_____________________________(група)

_________________________________________________(ПІП)


Термін проживання

Кількість діб

01.12.10 о 14.00 – 04.12.10 о 19.00




05.12.10 о 10.00 – 09.12.10 о 18.30




07.12.10 о 09.00 – 13.12.10 о 14.00




10.12.10 о 12.00 – 14.12.10 о 23.40




14.12.10 о 09.00 – 18.12.10 о 15.00





Ранній заїзд + 50% від вартості номера

Пізній виїзд – до 17.00


_____________________________(група)

_________________________________________________(ПІП)


Термін проживання

Кількість діб

01.12.10 о 14.00 – 04.12.10 о 19.00




05.12.10 о 10.00 – 09.12.10 о 18.30




07.12.10 о 09.00 – 19.12.10 о 15.00




10.12.10 о 12.00 – 16.12.10 о 21.40




14.12.10 о 11.00 – 17.12.10 о 15.00





Ранній заїзд + 50% від вартості номера

Пізній виїзд – до 18.00


Ситуаційне завдання з навчальної дисципліни

«Організація обслуговування туристів в готелях»



  1. Складіть заявку на бронювання номеру у готель «Русь».


Вихідні дані:

Громадянка – Іванова Н.М.

Організація – Туристична фірма «Мандри», м Київ, пр-т Перемоги 111,

т/ф.: 224-05-99, виконавчий менеджер – Мельник Катерина

Країна – Україна

Мета прибуття – відрядження

Номер – одномісний

Харчування – повний пансіон

Термін проживання – з 18.10.__ (06.00) по 20.10.___ (22.00)

Пізній виїзд – до 21.00

Трансфер - потрібен

Оплата – готівка


  1. Складіть підтвердження на бронювання



_____________________________________________________________________________


Ситуаційне завдання з навчальної дисципліни

«Організація обслуговування туристів в готелях»


  1. Складіть заявку на бронювання номеру у готель ВАТ гк «Братислава».


Вихідні дані:

Громадянка – Петрова Н.М.

Організація – Туристична фірма «Мастер-тур», м Київ, вул Академіка Корольова 7,

т/ф.: 557-38-00, виконавчий менеджер – Кравчук Катерина

Країна – Україна

Мета прибуття – відрядження

Номер – двомісний

Харчування – напівпансіон

Термін проживання – з 13.09.___ (12.00) по 18.09.___ (17.00)

Пізній виїзд – до 18.00

Оплата – безготівковий розрахунок



  1. Складіть підтвердження на бронювання

Семінарське заняття № 4


Розділ ІІ. Організація обслуговування споживачів готельних послуг

Тема: Організація обслуговування на житлових поверхах готелю та надання додаткових послуг (2год.)


План.

  1. Функції та склад поверхової служби готелю.

  2. Види прибиральних робіт, послідовність їх виконання поверховим персоналом готелю.

  3. Види готельних послуг та форми їх надання.



Питання та завдання для самоконтролю.


  1. Назвіть функції та склад поверхової служби готелю.

  2. Зміст прибирання «по броні».

  3. Зміст прибирання «після виїзду гостя».

  4. Зміст прибирання «поточне щоденне».

  5. Зміст прибирання «проміжне».

  6. Зміст прибирання «генеральне».

  7. Порядок дій обслуговуючого персоналу у разі виявлення забутих речей гостей.

  8. Порядок дій обслуговуючого персоналу у разі виявлення факту зіпсування готельного майна.

  9. Періодичність зміни постільної білизни та рушників в готелях різних категорій.

  10. Назвіть обов`язкові безкоштовні послуги, які повинні надаватися в усіх категоріях готелів згідно з Правилами користування готелями й аналогічними закладами розміщення та надання готельних послуг.

  11. Дайте визначення поняттю «послуга», «готельна послуга».

  12. Яким чином класифікують готельні послуги?


Література:

Нормативно-правова: 3,5

Базова: 1-5

Допоміжна: 1-4,9,10,12

Інформаційні ресурси: 4

Похожие:

Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconТема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.)

Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconЛабораторна робота № Туристський ринок Украйни: сучасний стан, тенденції, перспективи Мета
Мета: проаналізувати сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку туристського ринку України, розвивати уяву студентів, вміння...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconТема: Значення індустрії гостинності в економічному розвитку країн світу (4 год.)
Льне господарство в економіці різних країн світу. Проаналізувати ринок туристичних послуг. Вивчити країни які являються лідерами...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconТема Кількість годин, відведених на
Модуль Основні тенденції розвитку країн Азії та Африки в другій половині ХХ – на початку ХХІ ст
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconСучасний стан науково-технічного прогресу характеризується прискореним темпом розвитку науки і техніки, більш тісною взаємодією та впливом їх на виробництво
Зростають вимоги до сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, напівфабрикатів і готової продукції. Першорядне значення набувають...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconРобота з обдарованими учнями Розбудова державності в Україні зумовила нові тенденції в розвитку освіти. З'явилася нагальна потреба суспільства у творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуально й духовно розвинених громадянах
У результаті досліджень науковцями виділено такі характерні особливості обдарованих дітей
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconЛекція 1 основні понятття та критерії ефективності цукробурякового виробництва
Сучасний техніко-економічний стан цукрової промисловості України. Короткий аналіз цукробурякового виробництва поточного сезону. Основні...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconТема «Сучасний етап розвитку методики викладання літератури»
«педагогіки співпраці»: повага до особистості школяра у поєднанні з адекватною оцінкою особистісних прояв; варіативність шкільних...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconТема 13. Аналіз тенденцій розвитку
Однією з задач, що виникають при аналізі рядів динаміки, є виявлення закономірності зміни рівнів показника, що вивчається, у часі,...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconМіжнародна науковО-практична конференція «Актуальні питання розвитку державності та правотворчої діяльності в Україні»
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання розвитку державності та правотворчої...
Тема Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні та закордоном (4 год.) iconОрієнтовна тематика курсових робіт на 2011-2012 навчальний рік
Тенденції розвитку трудового права України в умовах становлення ринкової економіки
Вы можете разместить ссылку на наш сайт:
Документы


При копировании материала укажите ссылку ©ignorik.ru 2015

контакты
Документы